Medlemsavgifterna går bland annat till att arbeta med rovdjursavvisande stängsel, inte för att avlöna styrelseordföranden, skriver debattören. Foto: Jan Henricson

Debatt: ”Vi jobbar helt utan ersättning”

I Rovdjursföreningens styrelse jobbar alla helt utan ersättning. Att påstå att vi gör det för egen vinnings skull leder bara till ytterligare polarisering.

Jag vet inte var Jan Eriksson har fått uppgiften att jag tar ut miljonarvoden i ersättning och att vår styrelse är girig, som sägas i debattartikeln De giriga tar över föreningarna. Sådana påståenden leder tyvärr bara till ytterligare polarisering i stället för en konstruktiv dialog.

Svenska rovdjursföreningens styrelse jobbar i dag helt utan ersättning, med bland annat omfattande arbete i olika myndighetsprojekt relaterade till rovdjur.

 

Till stängsel

Den medlemsavgift som våra medlemmar bidrar med går till att sprida en objektiv och saklig information om våra rovdjur, anordna utflykter samt ersätta volontärer för deras direkta kostnader när de arbetar med att sprida information om rovdjur och hjälpa lantbrukare att sätta upp rovdjursavvisande stängsel.

En tjänst som nu efterfrågas alltmer men är svår att utöka i den omfattning som skulle behövas på grund av begränsade ekonomiska resurser.

 

Lika viktigt

Vi har därför ansökt om bidrag ur Viltvårdsfonden för att kunna utöka informations- och stängslingsverksamheten, en ansökan som tydligen upprör många.

En upprördhet som jag har svårt att förstå då de pengarna ska användas till praktiskt arbete för att underlätta samexistens med rovdjuren. Detta är ett arbete lika viktigt som till exempel de eftersök på trafikskadat vilt som jägarna i dag så förtjänstfullt utför med ekonomiskt stöd.

 

Magnus Orrebrant

Ordförande Svenska rovdjursföreningen

 

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.