”En dom som är så tydlig som i fallet Hedin borde mana till eftertanke.” Till vänster Karl Hedin, till höger miljöåklagare Lars Magnusson. Foto: Pia Nordlander och Marie Gadolin

Debatt: ”Åklagarna håller varandra om ryggen”

Så har det vi väntat på hänt igen. Karl Hedins begäran att överklagandet av den friande domen dras tillbaka avvisas. Åklagarna håller varandra om ryggen, för man kan ju inte sänka en kollega.

Vem tar ansvar för vad en åklagare får göra? Tydligen inte Åklagarmyndigheten. Det blir allt mera tydligt att nätverken av åklagare håller varandra om ryggen, oavsett vilka fel som begås.

En dom som är så tydlig som i fallet Hedin borde mana till eftertanke, men tydligen inte hos åklagarna som ska driva fallet in absurdum.

 

En trofé

Att det mer än att hitta sanningen, handlar om att utredande poliser och åklagare inom NOA och Rema vill ha en trofé blir mer och mer tydligt. Utan att någon behöver stå till svars för denna cirkus.

I slutänden kommer detta att drabba jägarna i stort, då man väljer att dra saken i långbänk för att slippa erkänna sitt fatala misstag.

Allt i detta är numera prestige för Åklagarmyndigheten.

 

Jonas Olsson

 

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.