Foto i hägn: Olle Olsson

Skyddsjakt på varg stoppas inte – men målet är inte avgjort ännu

Premium

Skyddsjakten på en varg i Långbogenreviret, Östergötland, får fortsätta. Kammarrätten i Sundsvall avslår begäran om inhibition, alltså att jakten stoppas i väntan på rättslig prövning. Däremot har domstolen inte tagit ställning avseende frågan om prövningstillstånd om målet.

Olika medieuppgifter har gjort gällande att Kammarrätten i Sundsvall gett skyddsjakten i Östergötland grönt ljus. Men så är alltså inte fallet.

”Vi har endast tagit ett beslut att avslå begäran om inhibition. Målet är föredraget igår avseende frågan om prövningstillstånd men något beslut är inte klart än”, skriver Kammarrätten i Sundsvall i en kommentar till Svensk Jakt.

Förvaltningsrätten: Skyddsjakt på varg får fortsätta

Det var den 18 juni som Förvaltningsrätten i Luleå gav skyddsjakten på en varg i Långbogen grönt ljus. Dock med tillägget att tiken i reviret om möjligt inte ska fällas, och att en vuxen varg som återfinns i sällskap med årsvalpar inte omfattas av skyddsjaktbeslutet.

Skyddsjakt på varg i södra Sverige

Tre organisationer, bland dem Svenska Rovdjursföreningen, samt åtta privatpersoner har överklagat Länsstyrelsen i Östergötlands beslut om skyddsjakt på en varg. När

Förvaltningsrätten i Luleå gav jakten grönt ljus har de klagande vänt sig till Kammarrätten i Sundsvall i ett försök att stoppa skyddsjakten.

Skyddsjakten i Långbogenreviret får som längst pågå till och med den 30 juni.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev