Svenska Jägareförbundets senarelagda årsstämma kommer att hållas i augusti på Öster Malma, i stället för i Lund som var planerat. Foto: Martin Källberg

Jägareförbundets årsstämma delas upp på tre

Premium

Coronasmittan påverkar Jägareförbundets verksamhet på en mängd olika sätt. Bland annat har den ordinarie årsstämman senarelagts och två extra stämmor satts in.

Förbundets årsstämma planeras till 13–14 augusti. Men redan i slutet av denna månaden, den 26 april, hålls en extra årsstämma. Syftet med den är att upphäva fjolårets stämmobeslut om att höja medlemsavgifterna samt besluta om oförändrade medlemsavgifter för medlemsåret 1 juli 2020–30 juni 2021.

– Att i dessa tider höja medlemsavgiften i Svenska Jägareförbundet blir helt enkelt fel, men det är givetvis stämman som i sista hand ska besluta om detta, säger förbundsordförande Torbjörn Larsson.

Extra årsstämma för oförändrad medlemsavgift i Jägareförbundet

Stämman genomförs som en telefonkonferens. Nästa stämma i raden blir också en telefon- eller Skypekonferens. Den ska hållas 27 juni. Eftersom Bolagsverket inte har ändrat datum för inkommande av årsredovisning måste de ärenden som rör det ekonomiska behandlas senast den 30 juni.

Även de flesta av Jägareförbundets länsföreningsstämmor är framflyttade. Jägareförbundet Örebro län hann hålla sin årsstämma i mitten av mars, övriga har flyttats fram och en del kommer att genomföras digitalt. Senast den 31 maj ska alla länsstämmor ha hållits.

Så påverkar coronaviruset länsstämmorna 2020

Andra åtgärder som har gjorts av förbundet på grund av den pågående coronaepidemin är bland annat att stänga Öster Malmas konferens- och restaurangverksamhet. Även Jägareförbundets utbildningar påverkas.

Flera stora skyttetävlingar har flyttats fram och en hel del jaktstigar ställs in. Uppdaterad information om dessa finns på Jägareförbundets hemsida i skyttekalendern.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev