Polismyndigheten ska nu redovisa för regeringen hur man arbetar för att motverka brottslighet kopplat till djurrättsaktivism. Foto: Mostphotos

Regeringen kräver åtgärder av polisen

Regeringen vill att polismyndigheten sätter extra fokus på att korta handläggningstiderna för vapenärenden samt redovisar hur den arbetar för att motverka brottslighet kopplad till djurrättsaktivism.

I december 2018 beslutade regeringen om regleringsbrev för 2019 för alla myndigheter. Antalet uppdrag var då begränsade eftersom besluten fattades av en övergångsregering.

Regeringen har därför beslutat om ändringar och gett myndigheterna nya uppdrag samt kompletteringar av redan befintliga.

 

Kortare handläggningstider

Utöver de uppdrag som Polismyndigheten fick i det ursprungliga regleringsbrevet för 2019 får myndigheten nu också uppdrag gällande bland annat följande:

  • Handläggningstiderna för vapenärenden inom Polismyndigheten behöver bli kortare. Myndigheten ska därför redovisa vilka åtgärder som har vidtagits för att stärka myndighetens hantering av vapentillstånd.
  • Polismyndigheten ska redovisa hur myndigheten arbetar för att motverka brottslighet kopplad till djurrättsaktivism.

Det senare var ATL först att rapportera om.

 

Fått information

Mikael Damberg (S). Foto: Fotograf Kristian Pohl/Regeringskansliet

Inrikesminister Mikael Damberg (S) har i ett svar på en fråga från Rune Filper (SD) uppgett att han har fått information av rikspolischefen hur polisen arbetar med att bekämpa brottslighet kopplat till djurrättsaktivism.

Så här skriver Mikael Damberg:

”Jag vet att Polismyndigheten tar problematiken på allvar och att myndigheten samarbetar med Säkerhetspolisen. Regeringen avser följa arbetet. I det nyligen beslutade regleringsbrevet till Polismyndigheten framgår att myndigheten ska redovisa hur den arbetar för att motverka brottslighet kopplad till djurrättsaktivism.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev