Tyck till om rovdjursutredningen

När Jägareförbundet ska utforma sitt remissvar på Liljelunds rovdjursutredning tar man nu direktkontakt med medlemmarna via hemsidan för att inhämta medlemmarnas synpunkter.

 

I remissarbetet inhämtas också synpunkter från kretsar och från länsföreningar som vanligt, men denna gång får också medlemmarna chansen att säga sitt direkt.

 Vi har sett hur EU har ställt sådana här frågor direkt till allmänheten. Naturvårdsverket vände sig också direkt till allmänheten för att få in förslag för rovdjursförvaltningen, så vi tyckte att vi också kunde försöka den modellen, förklarar biträdande riksjaktvårdskonsulenten Daniel Ligné det här nya greppet.

Rovdjursfrågorna är så viktiga för den framtida svenska jakten att vi också därför tyckte att vi måste inhämta synpunkter från medlemmarna direkt, säger Daniel.

Men kommer någon att läsa synpunkter och förslag som kommer in?

Det är ju lite problematiskt att vi inte vet om vi får in tio stycken eller 10 000 svar. Vi vet heller inte vilken typ av synpunkter vi får. Men vi är redo, säger Daniel Ligné.

 Jag sitter här just nu och läser svar som kommit in. Och vi får ju annars många mejl från medlemmar som vi alltid läser, så det är klart att vi går igenom de här svaren också.


Särskilt formulär

Medlemmarnas synpunkter får lämnas i en slags enkät. Den är utformad kring några av de viktigaste delarna i utredarens förslag. Det finns också en ruta där man kan lämna egna synpunkter.

Svaren som kommer in före 6 juni sammanställs och bearbetas och finns med i remissunderlaget som Jägareförbundets rovdjursråd arbetar fram. Slutlig ställning till remissvaret tar sedan förbundsstyrelsen innan det skickas in till myndigheterna.

Vill du också lämna synpunkter? Klicka här för att komma till enkäten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev