Svensk Jakt-avslöjande tas upp av riksdagen

Foto: Melker Dalstrand

Idag tar riksdagen beslut om flera jaktfrågor. En av frågorna har kommit upp i riksdagen efter ett Svensk Jakt-avslöjande.

Förra våren avslöjade Svensk Jakt att Naturskyddsföreningen årligen får 1,5 miljoner skattekronor från Naturvårdsverket. Detta för att bland annat driva domstolsprocesser mot jakten på varg – mot Naturvårdsverket.
SD-politikerna Runar Filper, Josef Fransson och Anders Forsberg anser att utbetalningen ska upphöra och har därför skrivit en motion till riksdagen om detta. 
”Det finns exempel på hur miljöorganisationer eller så kallade får bidrag för att aktivt motverka myndighetsbeslut. Detta menar vi är en orimlig ordning. Naturskyddsföreningen får årligen ett bidrag från Naturvårdsverket för att processa om vargjakt i domstol och för att driva frågan i EU. Vi menar att denna utbetalning ska upphöra genom att regeringen ger direktiv till Naturvårdsverket”, skriver SD-politikerna i sin motion.
Dock väntas riksdagen idag rösta ner motionen. Detta efter ett förslag om att motionen ska avslås från miljö- och jordbruksutskottet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev