En 59-årig man som suttit häktad skäligen misstänkt för grovt jakthäleri släpptes på måndagsmorgonen.  Foto: Mostphotos

 

En av de misstänkta släpptes från häktet

En 59-årig man som suttit häktad som skäligen misstänkt för grovt jakthäleri släpptes på måndagsmorgonen. Mannen finns med i utredningen kring jakthärvan i Västmanland.

Mannen har suttit häktad sedan i tisdags på den lägre misstankegraden skäligen misstänkt för grovt jakthäleri. Det innebär att en ny häktningsförhandling ska hållas inom en vecka.

En ny häktningsförhandling var också inplanerad till imorgon, tisdag, men tidigt på måndagsmorgonen valde kammaråklagare Lars Magnusson att släppa 59-åringen.

 

Inte förvånad

I en intervju med Fagersta-posten kommenterar mannens försvarare varför hans klient släpps på fri fot.

– Det är min uppfattning att dom inte presenterat någon bevisning överhuvudtaget gällande misstanken mot min klient. Inte heller har dom efter häktningsförhandlingen lagt fram nån ytterligare bevisning, varför dagens beslut från åklagaren om att häva häktningen inte kom som någon överraskning, säger Per Svedlund, 59-åringens advokat.

 

Fem misstänkta

Fortfarande sitter tre personer i häkte, och den femte misstänkte greps på Arlanda under helgen. Häktningsförhandling mot den sist gripne kan hållas under tisdagen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev