Politiker rasar mot verkets bidrag

Riksdagsledamoten Ulf Berg (M) försäkrar sig om att Naturvårdsverkets bidrag inte är ett aprilskämt.

Riksdagsledamoten Ulf Berg (M) reagerar starkt på Svensk Jakts avslöjande om att Naturvårdsverket med bidrag finansierar Naturskyddsföreningens överklaganden av verkets egna beslut. ”Har kollat kalendern två ggr, det är inte första april!” skriver Berg på Twitter.

Till Svensk Jakt säger Ulf Berg att han är mycket förvånad över tillvägagångssättet:
– Det här känns väldigt märkligt, jag har aldrig hört talas om något liknande. Jag menar, Skatteverket skickar ju inte bidrag till Skattebetalarnas förening, och det här är ju något liknande, säger Ulf Berg.
– Man borde ju ha interna processer på Naturvårdsverket som fångar upp sådana här saker. Vi känner ju alla till att Naturvårdsverket idag har problem med trovärdigheten och sådana här saker förbättrar knappast den saken, dundrar Ulf Berg (M).
Berg säger att det som nu avslöjats stärker honom ytterligare i uppfattningen att jaktfrågorna snarast bör flyttas från Naturvårdsverket.
– Jaktfrågorna hanteras inte bra på Naturvårdsverket och det krävs en nystart på en ny myndighet för att återställa förtroendet. Vi måste få en fungerande förvaltning på alla områden, därför anser jag att man skyndsamt bör få fram ett förslag på en ny myndighet för jakten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev