onsdag 17 april

Jakt & prylar

Anrik vapenaffär i konkurs

Småländska vapen i Ingelstad har funnits sedan 1925.

Anrika vapenaffären Småländska vapen har försatts i konkurs på egen begäran. Enligt ägaren Benny Lilja är den främsta orsaken polisens långa handläggningstider av vapenlicenser.

Småländska vapen i Ingelstad mellan Växjö och Tingsryd har funnits sedan 1925. När ägaren Benny Lilja nu tvingas sätta sitt företag i konkurs är det med allt annat än lätt hjärta.
– Det är så jäkla tråkigt, säger han till Smålandsposten.
Enligt Lilja är den främsta orsaken polisens senfärdighet vad gäller beviljande av vapenlicenser. Ett sålt vapen kan inte lämnas ut förrän den nye ägaren fått sin licens, vilket innebär att butiken heller inte får betalt för sålda vapen.
– Säljer jag ett vapen idag får jag inte betalt förrän om 20 veckor. Många vapenhandlare i Sverige har problem på grund av de långa handläggningstiderna hos polisen, säger Benny Lilja.
Vid konkursen fanns i butiken många vapen inlämnade för reparation. Men vapen som tillhör annan än butiken kan inte säljas under konkursförfarandet.
– För ägarna borde det i praktiken inte betyda så mycket mer än att utlämning kan fördröjas av konkursen, säger konkursförvaltare Erik M Gabrielsson.
Enligt Smålandsposten håller butiken öppet som vanligt kommande vecka.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay