fredag 29 mars

Jägareförbundet: Vi kommer överklaga

Torbjörn Lövbom är ordförande i Jägareförbundets rovdjursråd.

Svenska Jägareförbundet kommer att överklaga förvaltningsrättens utslag till kammarrätten. Ordföranden i förbundets rovdjursråd, Torbjörn Lövbom, säger att om förvaltningsrättens dom blir praxis innebär det en stor risk för att all rovdjursjakt stoppas.

Torbjörn Lövbom är mycket bekymrad över Förvaltningsrätten i Uppsalas dom, som innebär att den beslutade jakten i Västmanland på sex vargar inte blir av.
– Vi kommer naturligtvis att överklaga till kammarrätten, men det är så kort tid kvar av jakttiden att det är mycket tveksamt om vi får något utslag innan den 15 februari, säger Torbjörn Lövbom.
Han är kritisk till förvaltningsrättens argumentation. Om högre instanser går på samma linje och den bildar praxis är risken stor att all rovdjursjakt omöjliggörs.
– Om jakten på lo och björn överklagas kan domstolarna tillämpa precis samma subjektiva argumentation, för vad är proportionerligt om inte sex djur i en snabbt växande vargstam i Västmanland är det?
Lövbom ifrågasätter också förvaltningsrättens kompetens i viltförvaltningsfrågor som dessa. Likaså sättet man arbetat på.
– Naturskyddsföreningen har en jurist som fullständigt öst in yrkanden, yttranden och argument. Det är detta man har lyssnat till istället för expertmyndigheten Naturvårdsverket. Nu blir det någon slags skiljedom emellan två parter istället för att avgörande i sakfrågan, säger Torbjörn Lövbom.

• Förvaltningsrätt stoppar vargjakt

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev