Friande dom i rättegång om vargjakt överklagas

Den friande domen i det så kallade Lillhärdalsfallet överklagas nu av miljöåklagare Åse Schoultz till Svea Hovrätt. Åklagaren vill att hovrätten ändrar Mora tingsrätts dom i vilken fem åtalade män frikändes från misstankar om grovt jaktbrott.

Fem män friades i Mora tingsrätt från misstankar om grovt jaktbrott. Men miljöåklagare Åse Schoultz anser att tingsrätten inte har prövat bevisningen i tillräcklig utsträckning.
I överklagan skriver Schoultz att den sammantagna bevisningen ger fullt stöd för åtalet, och hon yrkar att Svea Hovrätt ska döma de fem männen till fängelse för grovt jaktbrott.
Bevisningen är densamma som i tingsrätten, det vill säga ett stort antal vittnesförhör med bland andra flera naturbevakare, vargforskare och it-tekniker. Vid sidan av dessa förhör består bevisningen av videofilm, kartor, flygfoton, mobiltelefontrafik, med mera.
Bevisningen kan också komma att kompletteras, skriver åklagaren i sin överklagan. Åse Schoultz beräknar att rättegången i hovrätten kommer att ta fyra dagar, och hon anser att de i tingsrätten friade jägarna ska närvara personligen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev