Felaktigt om jakt på kungsörn

Trots vad Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden påstår föreslår regeringen ingen jakt på kungsörn. Foto: Kenneth Johansson

Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden ondgör sig över regeringens rovdjursproposition. Bland annat påstår organisationerna att ”propositionen genomsyras av stor okunnighet”, och de tillägger att regeringen nu föreslår jakt på kungsörn.

Åtminstone det sistnämnda påståendet är dock helt taget ur luften. För någon jakt på kungsörn är det inte tal om. Detta enligt regeringens skrivelse ”Frågor och svar om propositionen”.

Citat ut regeringens skrivelse:
Tänker sig regeringen en licensjakt på kungsörn också? Nej, och det finns heller inte något sådant förslag i propositionen.”

Driver frågan ändå
Men med stöd av bland annat den felaktigt påstådda jakten på kungsörn skriver Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden ändå på sina hemsidor att ”förslaget bäddar för mycket större konflikter i rovdjursfrågan och förslaget saknar vetenskaplig grund. Därför bör riksdagen rösta ned regeringens förslag. Något annat vore ett stort bakslag för svensk rovdjursförvaltning.”

Fakta

Torsdagen den 12 september överlämnade regeringen propositionen En hållbar rovdjurspolitik (prop. 2012/13:191) till riksdagen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev