NVR och Jägareförbundet Skara bidrar till örnutfodringen vid Hornborgasjön med djurkroppar från viltolyckor. Foto: Anders Jarnemo

Trafikdödat vilt blir örnmat

Premium

Jägarna inom viltolycksorganisationen i Skara bidrar med att överlämna trafikdödat vilt till örnutfodringen vid Hornborgasjön. Samarbetet mellan viltolycksgruppen i Skara och Falbygdens fågelklubb fortsätter även denna vinter.

Fågelklubben är mycket nöjd med samarbetet och det är bra att viltet kommer till nytta på detta sätt tycker vi.

När jakträttshavare ej vill ta hand om ett trafikdödat vilt och givit sitt godkännannde så kontaktas fågelklubben för att komma och hämta upp djurkroppen.

 

Med glädje

Överlämnandet/upphämtningen skall även kunna genomföras  på en trafiksäker plats. Att man riktar en sådan utfodring till en plats så att allmänheten kan komma för att se på örnar i ett område som Hornborgasjön är mycket bra, och vi hjälper gärna till med detta i den mån vi kan.

De första örndagarna 4-6 Januari på Naturum vid Hornborgasjön hade många fågelintresserade besökare. NVR Skara var på plats för att informera om viltolyckor. Många av besökarna fick viltolycksremsor.

 

Glada tillrop

Flera givande samtal om viltolyckssituationen samt hur man skall agera vid en olycka. vi fick även mycket positiv respons över att jägarna stöttar örnutfodringen med trafikdödat vilt.

Sju olika havsörnar visade sig på utfodringsplatsen dessa dagar.

 

Robert Ålrud

Samordnare NVR Skara – Jägareförbundet Skara

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev