fredag 12 april

Viltsmak

Viltfärskorv med salladslök

Viltfärskorv med salladslök och selleri

4–6 personer

800 g viltfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
0,5 dl ströbröd
1 dl riven kokt potatis
2 vitlöksklyftor
1 krm nymalen vitpeppar
0,5 msk salt
0,5 msk socker
1 krm kryddpeppar
4 st salladslök
250 g bladselleri
60 g smör
3 st röd paprika
2 krm chilipulver
1 gul lök
1 dl grönsaksbuljong
salt och peppar.

Blanda först färsen med salt, peppar, socker och vitlök. Blanda sedan ägg, mjölk, grädde med ströbröd och den rivna potatisen och låt det svälla en stund. Arbeta sedan ihop allt till en smidig färssmet. Dela salladslökarna på längden en gång och sänk ned dem i kokande vatten i cirka en minut. Ta upp och låt dem rinna av.
Dela färsen i fyra och bred ut varje del på en plastfolie i storlek som en A5. Lägg
salladslök i centrum och rulla ihop färsen med plast runt, snurra ihop ändarna och lägg ett varv till med plast. Sätt in korvarna i ugnen på 90 grader med en termometer i centrum. Värm till 62–63 grader i mitten. Låt korvarna svalna. Bryn dem lätt på ytan innan servering. Skär lök och paprika i bitar och fräs i en kastrull. Tillsätt chilipulver och
buljong, koka i tio minuter och mixa sedan med smöret. Smaka av med salt och
peppar. Strimla sellerin och koka den i en matsked vatten och två matskedar smör i
cirka tre minuter. Servera med färskorven och paprikasåsen.
Pressad potatis passar utmärkt till detta.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.