torsdag 19 september

Viltsmak

Publicerad 31 maj 2013 - 12:14

Viltfärskorv med salladslök

Viltfärskorv med salladslök och selleri

Du läser nu en öppen artikel på Svenskjakt.se
Bli medlem med tidning

4–6 personer

800 g viltfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
0,5 dl ströbröd
1 dl riven kokt potatis
2 vitlöksklyftor
1 krm nymalen vitpeppar
0,5 msk salt
0,5 msk socker
1 krm kryddpeppar
4 st salladslök
250 g bladselleri
60 g smör
3 st röd paprika
2 krm chilipulver
1 gul lök
1 dl grönsaksbuljong
salt och peppar.

Blanda först färsen med salt, peppar, socker och vitlök. Blanda sedan ägg, mjölk, grädde med ströbröd och den rivna potatisen och låt det svälla en stund. Arbeta sedan ihop allt till en smidig färssmet. Dela salladslökarna på längden en gång och sänk ned dem i kokande vatten i cirka en minut. Ta upp och låt dem rinna av.
Dela färsen i fyra och bred ut varje del på en plastfolie i storlek som en A5. Lägg
salladslök i centrum och rulla ihop färsen med plast runt, snurra ihop ändarna och lägg ett varv till med plast. Sätt in korvarna i ugnen på 90 grader med en termometer i centrum. Värm till 62–63 grader i mitten. Låt korvarna svalna. Bryn dem lätt på ytan innan servering. Skär lök och paprika i bitar och fräs i en kastrull. Tillsätt chilipulver och
buljong, koka i tio minuter och mixa sedan med smöret. Smaka av med salt och
peppar. Strimla sellerin och koka den i en matsked vatten och två matskedar smör i
cirka tre minuter. Servera med färskorven och paprikasåsen.
Pressad potatis passar utmärkt till detta.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret

Mest läst

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Heta ämnen på Svenskjakt.se