Laxcarpaccio med äggröra och löjrom

I påsk äts det ägg i stora mängder och dessutom mycket sill och lax. Vi bjuder på ett recept med en läcker laxcarpaccio, men på Viltsmak hittar du även många spännande viltrecept. Glad påsk!

Laxcarpaccio med äggröra och löjrom
4 personer

300 gram lax (som varit fryst i minst två dygn)
0,5 dl pinjenötter
70 gram ruccola
1 pressad citron
hyvlad parmesan
flingsalt
2 tsk olivolja
nymalen svartpeppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Skölj ruccolan och droppa av den på hushållspapper. Skiva laxen så tunt som möjligt och fördela på fyra tallrikar. Salta, peppra och ringla över olja. Strö parmesan och ruccola på laxskivorna.

Äggröra:
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk mjölk
salt och peppar
smör
löjrom och fint skuren gräslök till garnering

Öppna äggen genom att picka av toppen med en kniv. Blanchera äggskalen och låt dem svalna. Vispa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Värm smeten på medel­värme i en stekpanna med lite smör. Rör med en träsked tills det börjar stelna. Ta av kastrullen från värmen innan det stelnar helt.
Fyll äggskalen med ägg­röran och toppa med löjrom och gräslök.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.