fredag 14 juni

Viltsmak

Kryddiga viltköttbullar

Kryddiga viltköttbullar med mandelsalsa

4–6 personer

600 g viltfärs
1 dl finkrossad cornflakes
1 ägg
2 dl naturell yoghurt
1 krm mald ingefära
1 krm spiskummin
1 krm kaffepulver
5 droppar tabasco
2 krm salt
smör till stekning.

Salsa:
150 g skållad mandel
3 msk olivolja
cirka 300 g tärnade tomater
1 msk råsocker
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
0,5 strimlad röd chilifrukt
1 citron.

Blanda viltfärsen med alla ingredienserna och gör ett stekprov för att känna om det ska tillsättas mer salt eller kryddor. Rulla köttbullarna och stek dem försiktigt i smör till en fin färg.
Salsan: stek mandeln i olivoljan till en gyllenbrun färg. Lyft upp mandlarna och lägg i lök, tomat, socker, chili och koka i 10–15 minuter på svag värme. Lägg tillbaka mandlarna, raspa i skalet från citronen och pressa därefter i saften, smaka av med salt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.