torsdag 19 september

Viltsmak

Publicerad 31 maj 2013 - 12:15

Kryddiga viltköttbullar

Kryddiga viltköttbullar med mandelsalsa

Du läser nu en öppen artikel på Svenskjakt.se
Bli medlem med tidning

4–6 personer

600 g viltfärs
1 dl finkrossad cornflakes
1 ägg
2 dl naturell yoghurt
1 krm mald ingefära
1 krm spiskummin
1 krm kaffepulver
5 droppar tabasco
2 krm salt
smör till stekning.

Salsa:
150 g skållad mandel
3 msk olivolja
cirka 300 g tärnade tomater
1 msk råsocker
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
0,5 strimlad röd chilifrukt
1 citron.

Blanda viltfärsen med alla ingredienserna och gör ett stekprov för att känna om det ska tillsättas mer salt eller kryddor. Rulla köttbullarna och stek dem försiktigt i smör till en fin färg.
Salsan: stek mandeln i olivoljan till en gyllenbrun färg. Lyft upp mandlarna och lägg i lök, tomat, socker, chili och koka i 10–15 minuter på svag värme. Lägg tillbaka mandlarna, raspa i skalet från citronen och pressa därefter i saften, smaka av med salt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Mest läst

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Heta ämnen på Svenskjakt.se