Soppa på skogsfågel
Soppa på skogsfågel med spröda brödkrutonger
4 personer
1 järpe
5 dl viltbuljong
1 dl rött vin
3 dl grädde
3 msk torr sherry
2 msk soja
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
2 salladslökar
salt, peppar
valfria kryddörter
Stek fågeln hel i 20 minuter i varmluftsugn på 110 grader, i vanlig ugn 140 grader, utan att bryna den innan.
Låt den svalna. Skär rotfrukterna i små tärningar, skär även löken som garnityr.
Lägg kanter, puts och kryddörter i en stor kastrull och fräs i en matsked olja i fem minuter, tillsätt vinet och sedan buljongen.
Skär loss köttet från fågeln och strimla tunt, lägg skrovet av fågeln i kastrullen och koka under lock i 45 minuter.
Sila buljongen och tillsätt grädde, sherry, soja och smaka av med salt och peppar.
Fördela fågelköttet och garnityrgrönsakerna i varma soppskålar och häll över den smaksatta buljongen.
Servera med spröda brödkrutonger.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.