söndag 21 april

S-ministrar KU-anmäls för vapenhantering

Sverigedemokraten Kent Ekeroth anmäler inrikesminister Anders Ygeman (S) och justitieminister Morgan Johansson (S) till riksdagens konstitutionsutskott för hanteringen av EU:s vapendirektiv. Enligt anmälan har Ygeman inte följt riksdagens mandat under förhandlingarna om EU-direktivet.

Morgan Johansson anmäls för att ha brutit mot offentlighetsprincipen när uppgifter i handlingar som begärts ut av privatpersoner maskats, med hänvisning till Sveriges förbindelser med annan stat.
I anmälan mot Anders Ygeman skriver Kent Ekeroth att Sveriges förhandlare har drivit frågor och lagt förslag som står i strid med beslut som tagits i riksdagen. Det gäller mentaltester av vapenägare, förbud mot halvautomatiska vapen, tillståndskrav på magasin. 
Enligt anmälan har det kommit så många och motstridiga uppgifter om vilken linje regeringen drivit under förhandlingarna att det motiverar att KU granskar saken.
Tidigare den här veckan prickades Anders Ygeman av KU. Då gällde det hans agerande i frågan om att EU:s gränsmyndighet Frontex skulle få agera på svenskt territorium utan medgivande. Det hade riksdagen tidigare sagt nej till.
I länken här intill kan hela KU-anmälan mot de båda ministrarna läsas.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev