Lyxig biff Rydberg

Lyxig biff Rydberg med kantareller och dragoncréme

4 personer
800 g putsad älgbiff
800 g kokt tärnad potatis
1 lök
400 g kantareller
6 äggulor
2 dl grädde
2 msk färsk dragon
1msk äppelcidervinäger
100 g smör
salt och peppar.

Tärna köttet i lite grövre bitar för att de inte ska bli torra vid stekningen. Tärna kokt potatis och skär löken i mindre klyftor.
Blanda äggula, grädde och vinäger i en kastrull och sjud ihop crèmen under kraftig
vispning hela tiden. När crèmen börjar bli tjock och luftig, ställ kastrullen i 2–3 minuter
i kallt vatten under vispning så att den inte blir grynig. Tillsätt hackad dragon, salt
och peppar. Smaka av.
Stek i smör och krydda med salt och peppar, först potatisen, sedan lök, svamp och sist köttet. Servera genast med dragoncrèmen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev