Kanadagås i olivolja

2 bröst av kanadagås
1 l olivolja
2 msk gourmetsalt
2 krm salpeter
4 vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
4 nejlikor
3 schalottenlökar
6 timjankvistar
3 lagerblad
1 rosmarinkvist

Blanda salt och salpeter. Gnid in köttet och låt det ligga 24 timmar i kyl.
Lägg köttet i en form. Koka upp oljan tillsammans med kryddorna och slå det över köttet så att det täcker minst en centimeter. Sätt in i ugnen på 125 grader och låt köttet nå en innertemperatur på 60 grader. Sänk sedan ugnsvärmen till 60 grader och låt det stå inne i en timme till.
Skär köttet i skivor och använd det som smörgåsmat, eller värm upp skivorna och servera med potatismos och rårörda lingon.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev