tisdag 18 juni

Jaktlust visas på svenskjakt.se

Programmet med älgjakt nämner Thomas Ekberg som särskilt fint, i den sjätte säsongen av Jaktlust som startar 16 november på svenskjakt.se. Foto: Mikael Jägare

I slutet av september ­filmades en ripjakt i Bruksvallarna, Härjedalen. Det var det sista arbetet i fält och nu återstår bara ­redigeringen innan sjätte säsongen av Jaktlust har premiär den 16 november.

Thomas Ekberg och Mikael ­Jägare har gjort jaktfilm sedan 1992 med filmerna Dianas stigar. Sedan 2009 har de gjort programmet Jaktlust som många sett på TV4, men nu sänds programmet på svenskjakt.se med början den 16 november.
Thomas Ekberg berättar om projektet:

Vad har vi att se fram emot den här säsongen?
– Det blir en salig blandning med en del från utlandet blandat med hederlig allmogejakt på bock och älg, säger Thomas Ekberg.
– Sedan blir det säl, skarv och mink från västkusten. Duva, både från Sydafrika och Sverige, kanin från Gotland – där vi bland annat jagar med iller och det som vi blev klara med nyss då, ripjakten i Bruksvallarna.

Är det något speciellt som tittarna inte får missa?
– Älgjakten, även om det är tjatigt att säga det så är den himla fin. Och kaninjakten för att den gav så många tillfällen. Det är en kul och bra jakt för ungdomar med en 22:a. Sedan är ripjakten alltid lika fantastisk. Det är njutbart att gå i fjällen och se hundens arbete.

Hur blir det med tillvara­tagandet?
– Det blir mycket fokus på det som vanligt. Under bockjakten visar vi hela livsmedelskedjan där jag passar, och veterinären kommer och besiktigar och stämplar. Under säljakten blir det också mycket tillvaratagande.

Och det blir mer om livs­medlet även efter det?
– Ja. I varje program har jag matlagning med Leif Mannerström med. När vi gjorde program för teve var vi tvungna att hålla oss till ett speciellt tidsformat, men nu när vi sänder på webben kan vi lägga in hur mycket vi vill. Så det blir minst 45 minuter långa avsnitt.

Ni väljer att visa det här ­gratis på nätet, varför det?
– Det är för att vi vill nå ut och visa hur fin den svenska jakten är. Sedan har vi öppnat Jaktlust.com med 150 jaktfilmer där allt är gratis, säger Thomas.

Hur länge är filmerna gratis?
– De är gratis för alltid och innehåller alla våra filmer sedan vi startade.

Hur ser framtidsplanerna ut?
–  Det finns planer för en säsong till och vi kommer att spela in mer i höst. 
–  Vår förhoppning är ett lyckat samarbete med Svensk Jakt och att i framtiden kunna ge ut mer material som skildrar jakten på ett positivt sätt, säger Thomas Ekberg.

Premiär för Jaktlust

Den 16 november kan du se det första avsnittet av Jaktlust på svenskjakt.se. Avsnittet är fritt i en vecka tills nästa avsnitt kommer.
Totalt kommer den här säsongen att innehålla åtta avsnitt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev