lördag 15 juni

Nytt jaktår – det här bör du känna till

Foto: Kjell-Erik Moseid

Nu inleds jaktåret 2015–2016. Det här bör du känna till inför jaktens omstart.

Vi jägare kommer under året vara med om fantastiska upplevelser med spänning, gemenskap och glädje. Förhoppningsvis står också jaktlyckan oss bi så vi får hem lite av det godaste, nyttigaste och mest klimatsmarta köttet som finns. Nämligen viltkött. 

Statligt jaktkort. För att få jaga krävs det att du löser statligt jaktkort. Det är Naturvårdsverket som ansvarar för jaktkortet, som är ett bevis på att du betalat viltvårdsavgiften. Jaktkortet ska tas med på jakten. Staligt jaktkort kostar 300 kronor. Pengarna går till Viltvårdsfonden och du löser jaktkortet här
Statligt jaktkort ska även lösas av exempelvis hundförare och av dig som går i drev om du har del i bytet. Är du däremot under 18 år och inte har vapenlicens behöver du inte betala viltvårdsavgiften.

Jakttider. Vilka vilt är då lovliga att jaga den 1 juli? Enklaste sättet att få reda på det är att gå in på Jägareförbundets hemsida och kolla aktuella jakttider i det län där du ska jaga. 

Medlem i Jägareförbundet. Ett nytt jaktår innebär också att medlemskapet i Jägareförbundet måste förnyas om du fortsatt vill vara medlem. Var du medlem i Jägareförbundet förra året har du redan fått ett utskick från förbundet per post. Det går också bra att tecka sitt medlemskap direkt här på webben. Teckar du medlemskap med tidning får du dessutom elva nummer av Svensk Jakt och du får flera prenumerationsförmåner även på Svenskjakt.se.

Jägartips. Ingen jägare är någonsin fullärd. Surfa in på Svensk Jakts jägartips så hittar du säkert något matnyttigt.

Nur börjar säsongen. Gott Nytt Jaktår!

Fakta

1 juli inleds ett nytt jaktår.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev