Helstekt tjäder
4 personer
1 vuxen tjäder
500 g grönsaker
400 g kulpotatis
50 g smör
2 dl viltbuljong
2 dl grädde
2 små äpplen
2 msk socker
4 msk vinbärsgelé
salt och peppar
Bryn tjädern försiktigt i en stekgryta. Tillsätt buljongen och sjud på svag värme tills dess bröstbitarna visar på 60 grader i mitten.
Ta upp fågeln (linda in den i fuktat smörpapper) och tillsätt grädden och reducera såsen tills hälften återstår.
Halvera äpplena och kärna ur dem, koka lite vatten och socker i cirka fem minuter.
Koka potatisen i tio minuter och häll av vattnet, värm sedan grönsakerna i smör och en matsked vatten tillsammans med potatisen.
Skiva tjädern och servera med de spänstiga grönsakerna och äpplen med gelé samt den vilda såsen.
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.