söndag 26 mars

Gemensamt brev till inrikesministern

I ett gemensamt brev som skickats till inrikesminister Anders Ygeman ställer fem jägar- och skytteorganisationer frågor om ministerns inställning till flera förslag som de senaste dagarna framkommit under arbetet med EU:s vapendirektiv.

Jan Henricson Publicerad 8 april 2016 - 13:47

I brevet skriver förbunden att det inte längre verkar som att Sverige driver den linje som riksdagen uttalat, samt att Sverige lagt förslag som helt eller delvis går emot de budskap som regeringen tidigare gett svenska jägar- och skytteorganisationer.
Det handlar till exempel om ett svenskt förslag till EU som innebär ett förbud mot samtliga halvautomatiska kulgevär för jakt och sportskytte. Ett förbud som även inbegriper halvautomatiska pistoler.
Enligt brevskrivarna går det som Sverige nu jobbar för i EU mot inte bara riksdagens vilja utan slår också mot försvarsmaktens intressen.

I strid med riksdagsbeslutet
Därför frågar organisationerna om det är regeringens avsikt att driva en linje som står i strid med riksdagsbeslutet samt försvarsmaktens, jägarnas och sportskyttarnas intressen.
Man vill ha ett snabbt svar från inrikesministern där han förklarar vad regeringen tänker göra åt de problem som beskrivs i brevet. Om det är tjänstemän som på egen hand drivit frågor som regeringen inte står bakom är det extra viktigt att åtgärder vidtas, skriver organisationerna.
Brevet är undertecknat av företrädare för Svenska Jägareförbundet, Svenska Skyttesportförbundet, Svenska Pistolskytteförbundet, Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet samt Svenska Skidskytteförbundet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev