torsdag 28 september

Eftersöksjägare får sina pengar

Foto: Torbjörn Lektell

Landets eftersöksjägare fick på grund av polisens omorganisation vänta på sina ersättningar för utförda trafikeftersök. Enligt uppgifter till Svensk Jakt har det med något undantag nu rättats till.

För en dryg månad sedan rapporterade svenskjakt.se om problemen som uppstått med utbetalningarna av ersättningar till eftersöksjägarna. På grund av omorganisation fungerade inte polisens rutiner.
I några län fick jägarna sina pengar, tack vare att handläggarna inte följde sina nya instruktioner utan höll fast vid de gamla.
– Nu ska det vara tillrättat. Det finns en nationell modell för hur ersättningarna ska administreras som gått ut till samtliga sju polisregioner, säger Lars-Erik Nilsson, poliskommissarie och verksamhetsledare i Nationella viltolycksrådet.

Fortfarande problem i Skåne
Till Skånejägarnas förtret är det emellertid fortfarande problem i landets sydligaste landskap, där man inte lyckats betala sina jägare.
Ett mejl som gått ut till eftersöksjägarna från Skånepolisen har väckt irritation. I mejlet uppges att ersättningen kommer att betalas ut i april, och det är förstås frustrerande för många att behöva vänta på sina pengar.
Men det som väcker mest uppmärksamhet är den avslutande delen i mejlet där det sägs att jägare som har oturen att inte ha några inkomster från annan verksamhet inte ska räkna viltolyckor som en inkomst:
”För er är NVR en frivillig organisation och vi förebygger att vi ska minska viltolyckorna och (vilket ju är bra för alla) på så sätt kommer ju även inkomster sjunka. Tänk på det…”
– Jag kan inte säga varför inte eftersöksjägarna i Skåne fått sina pengar. Men jag har gjort vad jag kan för att problemet ska åtgärdas, säger Lars-Erik Nilsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev