Webb-tv: Videobloggare gästade Öster Malma

Under februari månad gästades Jägareförbundets gård Öster Malma av videobloggaren Caroline Benilton, för att i rörlig bild berätta om hela den jaktliga resan ”från skog till bord”. Svensk Jakt-redaktionen fick också besök av vloggaren.

Videoblogg, eller vlogg, är vad det heter – en blogg, fast i videoformat. Det finns en uppsjö av olika vloggare på allehanda områden, däribland jaktens. En av dessa förmågor heter Caroline Benilton, som startade sin egen Youtube-kanal med jaktinriktning i höstas. Sedan dess har hon publicerat ett antal vloggar med jaktligt innehåll, och den senaste handlar om ett besök på Öster Malma, hos Jägareförbundet och Svensk Jakt-redaktionen.

 

Vill berätta om jakt

– Jag vill på mitt sätt berätta om hur fantastisk jakten är, hur kul det är i jaktens värld. Jag har länge haft en idé om att göra en vlogg där jag berättar om hela processen, från skog till bord. Där jag är ute och jagar, tar hand om det fällda viltet – och avslutar med att laga en måltid, berättar Caroline Benilton.

Efter kontakt med Svensk Jakt-redaktionen och Öster Malmas yrkesjägare Tobias Borg samt slakteriansvarige Pontus Eriksson gjorde hon sedan slag i saken – vilket resulterade i den vlogg som Caroline Benilton nu publicerat på sin Youtube-kanal.

 

Proffsig hjälp

– Det var en väldigt rolig upplevelse, jag har fått proffshjälp i alla steg på vägen från Tobias, Pontus och personalen i Öster Malmas kök, så jag hoppas att den här vloggen ska förmedla den känsla vi jägare har kring att kunna skörda sin egen mat. Det är en fantastiskt härlig känsla som jag hoppas att fler människor ska få upptäcka, säger Caroline Benilton.

Jaktbloggaren Caroline Benilton under sitt besök på Jägareförbundets gård Öster Malma. Foto: Martin Källberg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev