Vita grävlingar är inte särskilt vanliga. Här är i alla fall en som besökte en åtel strax utanför Åtvidaberg. Foto: Privat

Vit grävling – inte mårdhund

Man skulle kunna tro att en av de vita mårdhundar som Jägareförbundets Mårdhundsprojekt har satt ut i norra Sverige för att locka artfränder har förirrat sig ner ända till Östergötland. Men så är det inte, djuret på bilden bedöms av experterna att vara en grävling.

Gösta Skogh som har sina jaktmarker utanför Åtvidaberg visste inte vad det var för djur han fotograferat på sin åtel, utan skickade bilden till Jägareförbundet där man gör bedömningen att det trots färgen är en grävling.

– Det är ett märkligt djur, både att den är vit och att den har så lång päls. Det ser inte direkt ut som en grävling, det var därför jag skickade bilden, säger Gösta Skogh som har sett det vita djuret tidigare när han vaktat vid sin åtel.

– Klart jag har undrat vad det där vita djuret har varit för något. Men det var först nu, när kvällarna blivit ljusare, som jag lyckades få den på en bra bild, fortsätter han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev