Publicerad 30 mars 2017 - 19:06

När Viltmästareförbundet firade 20 år på Öster Malma fanns förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson på plats. Fr vänster viltmästarna Johan Palmgren, Per Thelin, Jacob Gustavsson, Olof Olofsson, riksdagsman Eskil Erlandsson (C), före detta kommunalrådet Göran Holm samt förbundets ordförande Göran Adielsson. Foto: Poul-Erik Jensen

Viltmästare firade på Öster Malma

För att fira sitt 20-årsjubileum och för att uppmärksamma jakten som näring träffades i början på veckan ett 70-tal viltmästare på Öster Malma för föreläsningar och seminarier.

Viltmästareförbundet bildades för 20 år sedan som ett förbund för yrkesjägare som i första hand är verksamma på landets större egendomar.

Förbundet har som målsättning att utveckla viltbruket som en areell näring och som nationell resurs. Man vill också genom biotopvård och förvaltning skapa viltpopulationer i samklang med jord- och skogsbruk samt med andra samhällsintressen.

Om detta med mera som hänt sedan förbundets bildande höll Sören Hansen, jägare på Vanås, som var med och startade föreningen, ett uppskattat föredrag under jubileumsdagarna.

 

Borg och Erlandsson

På plats fanns också tidigare ministrarna och ivriga jägarna Anders Borg och Eskil Erlandsson för att prata om ekonomi, äganderätt, EU, jakt och viltförvaltning.

Jägareförbundets generalsekreterare Bo Sköld tog upp det viktiga samarbetet mellan hans förbund och Viltmästareförbundet. Jordägareförbundets generalsekreterare Anders Grahn gjorde en betraktelse över viltmästarnas roll på de stora egendomarna.

Under träffen hölls också sedvanliga årsmötesförhandlingar då Göran Adielsson omvaldes till förbundets ordförande för en tid av ett år.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram