Vildsvinsbök

Jägareförbundets initiativ Vildsvinshjälp skapar jakttillfällen och hjälper lantbrukare att minska skadorna från vildsvin. Foto: Mari Ermeland

Vildsvinshjälp inne på andra säsongen

Nu drar Vildsvinshjälp igång igen, för att markägare ska få hjälp att skydda sina grödor.

Svenska Jägareförbundet startade förra våren projektet Vildsvinshjälp. Tanken bakom är enkel. De lantbrukare som får sina grödor sönderbökade och inte klarar av att vakta åkrarna själva, kan vända sig till förbundet för att få hjälp.
Lantbrukaren behöver bara gå in och fylla i ett formulär på webbsidan Vildsvinshjalp.nu. Därefter ordnar förbundet kontakt med en jägare som kan hjälpa till.

Hans fick vildsvinshjälp direkt

Svenska Jägareförbundet har en beredskapsorganisation med medlemmar i alla län där det finns etablerade stammar av vildsvin. Blir efterfrågan på hjälp stor kommer organisationen att växa.

Jesper Einarsson.

– Vildsvinshjalp.nu är gratis. Det handlar om att hjälpa varandra, säger jaktvårdskonsulent Jesper Einarsson och fortsätter:
– Lantbrukaren hjälper till att skapa bra förutsättningar för jägaren, det kan handla om jakttorn eller att se till att det finns öppningar i grödorna så att det går att skjuta vildvin.

 

Samarbete en förutsättning

Svenska Jägareförbundet anser att ökad förståelse för lantbrukarnas och jägarnas olika roller är oerhört viktigt för att den lokala vildsvinsförvaltningen ska bli bättre.
Samarbete, även mellan markägare, är ofta en förutsättning för att vildsvinen ska kunna förvaltas på ett effektivt sätt.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev