Torbjörn Larsson invigde Svenska Jägareförbundets årsstämma med att be alla medlemmar om ursäkt. Foto: Martin Källberg

”Vi förtroendevalda har brustit”

Premium

Svenska Jägareförbundets avgående ordförande Torbjörn Larsson inledde förbundsårsstämman med att be förbundets alla medlemmar om ursäkt för den turbulens som präglat valprocesserna inför stämman.

– Jag vill inleda den här stämman med att be om ursäkt för det sätt som vi förtroendevalda hanterat processerna inför årsstämman. Där har vi brustit, och för detta vill jag be om ursäkt till våra medlemmar. Jag vill samtidigt tacka Jägareförbundets personal, som när vi förtroendevalda brustit, stått upp för förbundets värdegrund, sa Torbjörn Larsson i sitt inledningsanförande när han öppnade 2021 års stämma för Svenska Jägareförbundet.

 

Årsstämmans presidium: Inga Ängsteg (ordförande), Elisabet Åfors (andre vice ordförande), Anders Grahn (förste vice ordförande). Foto: Martin Källberg

Öppen för alla

Stämman hålls digitalt. Till stämmoordförande valdes Inga Ängsteg (som tidigare varit påtänkt som styrelseledamot i förbundet, men tvingades avböja sin kandidatur efter att hennes arbetsgivare – länsstyrelsen i Örebro län – inte tillåtit detta).

Till förste vice ordförande för stämman valdes Anders Grahn, tidigare anställd på Jägareförbundet som ansvarig för samhällskontakter. I dag är Grahn generalsekreterare i Sveriges Jordägareförbund. Till andre vice ordförande valdes Elisabet Åfors.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev