Fotografen är utbildad viltvårdare i Sydafrika, där han också har arbetat mot tjuvskytte. Foto: Björn Persson

Världsberömd fotograf ställer ut

Den 25 maj startar en fotoutställning kallad The Thin Line på Dunkers kulturhus i Helsingborg med bilder av Björn Persson.

Utställningen visar de vilda djuren i sin skönhet, sin storslagenhet, men också i deras råa kraft. Den är också en hyllning till världens utrotningshotade arter och en uppmaning till oss – om vi vill ha djuren kvar måste vi agera nu.

Björn Persson är en internationellt omskriven fotograf som uppmärksammats med ett flertal prestigefyllda utmärkelser. Under många år har han rest runt i olika delar av världen och bland annat fotograferat Afrikas hotade djurarter, Asiens djurvärld, Antarktis försvinnande ismassor och isbjörnarnas naturliga habitat.

 

Utbildad viltvårdare

Fotografen är född och uppvuxen i Helsingborg men bosatt i Stockholm. Han är utbildad till viltvårdare i Sydafrika, där han också har arbetat mot tjuvskytte. 2018 gav han ut boken The Real Owners of the Planet, som är en skildring av Afrikas vilda djur.
Björn finns representerad vid London Natural History Museum. Han erhöll utmärkelsen Africa Geographics Photographer of the year 2017 och blev nominerad till Världens bästa naturfoto i BBC:s Wildlife Photographer of the Year 2016.

Vernissage är på Dunkers kulturhus 24 maj. Utställningsperioden är sedan 25 maj till 20 oktober.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev