Vargtiken på Södertörn rör sig snabbt mellan olika områden. I helgen filmades hon i ett bostadsområde i stadsdelen Brandbergen. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Lena Söderman

Webb-TV: Vargtiken allt fräckare

UPPDATERAD TEXT. Den sändarförsedda vargen filmades i lördags förmiddag i bostadsområdet Brandbergen i Österhaninge.

 

– Den rörde sig runt Svartbäcksskolan och dagiset, och sedan vidare upp mot Ramsdalen och vek sedan ner mot Lilla hundens gata i sydöstra Brandbergen, sedan upp vid Brandbergens tennisbanor och höll sig sedan runt hundrastgården, säger Christer Berggren, viltvårdare i kommunen, till mitti.se.

Han har kartlagt vargens rörelser i helgen och kunden konstatera att vargen några timmar senare tog en katt, vid Dalarövägen.

Länsstyrelsens Arne Söderberg bekräftar att ett nytt beslut om skrämselåtgärder kan komma i dag eller i morgon, tisdag. Man har bedömt att sådana åtgärder måste provas först, innan man kan fatta ett skyddsjaktsbeslut som håller rättsligt. Det förra beslutet om skrämselåtgärder löpte ut 2 oktober, alltså för en vecka sedan.

– Mellan den 3 oktober och i morse har vi fått in 30 observationer av vargen i Haninge till Rovobs, säger Arne Söderberg.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev