Vargens närvaro upprör och kritiseras även i våra grannländer. Foto: Johnny Olsson

Vargprotester i grannländerna

I Danmark riktas kritik efter den första vargföryngringen i landet. Det är partiet Venstres Erling Bonnesen, ordförande för miljö- och livsmedelsfrågor, som begär att vargantalet ska hållas nere.

Erling Bonnesen vill ha besked av statliga Miljö- og födevarestyrelsen om hur många vargar det finns i landet, skriver Landbrugsavisen.

Danmark har haft en vargföryngring med åtta valpar i år, den första på ett par hundra år.

 

Ska vara tryggt

Bonnesen förstår att lantbrukare är oroliga för sina djur och föräldrar för sina barn. Han vill att det ska vara tryggt att kunna röra sig i Danmark.

Eftersom Danmarks areal är liten finns det är det stor risk vargarna kommer nära bebyggda trakter och barn, anser han. Erling Bonnesen vill därför att det ska undersökas hur man kan ingripa mot vargarna i Danmark.

 

Vargjakt under älgjakten

I Norge klagar Norskog – en medlemsorganisation för skogsägare – mot vad de anser är allt för små kvoter för licensjakten på varg. Organisationen vill att två gränsrevir mot Sverige ska skjutas bort.

Dessutom anser man att licensjakten på varg i Norge borde samordnas med älgjakten och därmed pågå mellan 1 oktober och 31 mars, och inte från 1 januari till 15 februari.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev