En gråhund dödades av varg norr om Furudal i Rättviks kommun under lördagen. Foto: Privat

Varg dödade gråhund under älgjakt

Premium

En gråhund dödades under lördagen av varg under älgjakt norr om Furudal i Rättviks kommun. Länsstyrelsens besiktningsman har bekräftat angreppet.

Kristin Haga jagade älg på sina marker norr om Furudal under lördagen. Hon visste att det fanns varg i området, men var ändå inte beredd på det som hon och familjen skulle drabbas av.

– Det var fina förhållanden, så vi ville pröva att jaga en gång till. Jag släppte Rocko och han hade något på gång, men det var lite skare så jag skrämde nog älgen. En ensam älgko passerade en passare med hunden efter sig, säger Kristin Haga.

 

Avbröt jakten

Det bar ut ur marken och österut över länsgränsen. Med vetskapen om att det finns varg i området avbröts jakten och Kristin Haga försökte komma ikapp hunden.

När pejlkontakten med hunden kom tillbaka var Rocko stilla på en plats. Dör låg hunden död efter ett tydligt angrepp av varg.

– Han hade kraftiga bett över ryggen och könsorganen. Enligt länsstyrelsens besiktningsman var det igen tvekan om att det var varg som dödat Rocko, säger Kristin Haga.

 

Familjetragedi

Hela familjen sörjer hunden och värst är det för hennes nioårige son. För Kristin Haga är det en traumatisk händelse som hon vill berätta för andra.

– Jag bli så förbannad, jag vill berätta för att grannlagen här ska få veta men också för att andra ska förstå hur det här drabbar oss. Min son är helt förstörd och bara gråter, säger Kristin Haga.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev