[google_map_easy id=”35″]

Kvinnans kvarlevor hittades vid byn Petrota, där hon var på vandring mellan de arkeologiska lämningarna i Mesimvria och Maroneia.

Vandrare dödad och uppäten av vargar

Grekiska myndigheter rapporterar att kvarlevorna efter en saknad brittisk kvinna har hittats och man drar slutsatsen att hon har dödats och ätits av en eller flera vargar, uppger nyhetsbyrån AP.

Den 63-åriga kvinnan rapporterades saknad i fredags. Hennes bror i England larmade då brittiska myndigheter efter ett telefonsamtal från kvinnan, där hon sa att hon blev attackerad av hundar.

Polisen i Grekland har inte till hundra procent bekräftat att de funna kvarlevorna är från kvinnan, men säger att det troligen är så eftersom kvinnans pass hittades i närheten av kroppen.

Kvarlevorna, mest avgnagda benrester, upptäcktes i lördags nära byn Petrota, knappt 30 mil öster om Thessaloniki, alltså i Greklands nordostligaste del.

 

På vandring

Kvinnan var på vandring på en stig i bergstrakter mellan två arkeologiska lämningar när hon attackerades.

Resterna av hennes kropp undersöktes under gårdagen (onsdag). Det visade sig bland annat att hennes lårben hade knäckts av bett. Ingen hund eller schakal ska enligt uppgift klara detta.

Stora delar av kroppen saknas.

Djurhår som hittats på kvarlevorna ska analyseras. Det är dokumenterat att vargar förekommer i trakten, även om attacker på människor är ovanliga och ingen attack med dödlig utgång har rapporterats på flera decennier, enligt artikeln från AP.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev