Arkivbild: Manuel Lorenzo / Mostphotos

Fårägare angripen och biten av varg

En holländsk fårägare blev på söndagsmorgonen angripen och biten av en varg när mannen försökte mota ut vargen ur en fårhage. Fårägaren fördes till sjukhus med skador i ena armen och vargen sköts ett par timmar senare, något som holländska djurrättsorganisationen nu protesterar mot.

Det var i byn Wapse som fårägaren upptäckte att en varg var inne i fårhagen och där hade bitit flera får. Mannen rusade då in i hagen för att skydda fåren.

Händelsen inträffade i byn Wapse i norra Nederländerna.

Med hjälp an en skyffel och en högaffel försökte mannen och hans son mota ut vargen ur hagen och det var då vargen vände sig mot mannen och attackerade honom, vilket flera holländska medier rapporterar om.

Med bitskador i armen fördes mannen senare till sjukhus.

Avlivades

Efter attacken beslutade borgmästaren i området att vargen skulle avlivas och den kunde senare skjutas då den gömt sig under några solpaneler.

Två djurrättsorganisationer har nu anmält borgmästare då man ansåg att vargattacken inte var tillräckliga skäl för att besluta om avlivning.

”Får man räkna med”

Om man är så dum att man jagar ett stort rovdjur med en spade och en högaffel får man räkna med att man kan bli attackerad, menar rovdjursvännerna.

Djurrättsorganisationen Faunabescherming hävdar dessutom att borgmästaren inte hade rätt att ge order om att vargen skulle skjutas.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev