Varg skjuten under en attack inne i en fårhage.

Varg skjuten under en attack inne i en fårhage. Foto: Olle Olsson

Utskottsbeslut om skyddsjakt på varg skjuts upp

Premium

Det blir inget så kallat utskottsinitiativ för Centerpartiets förslag om en effektivare skyddsjakt på varg. I alla fall inte i nuläget.

Gör det möjligt att vid behov tillåta skyddsjakt på helt vargrevir i stället för enskilda individer. Och gör det tryggare, enklare och snabbare för personer att ansöka om skyddsjakt. Det är två punkter i Centerpartiets förslag till utskottsinitiativ som lades fram i maj månad.

Centern vill ha effektivare skyddsjakt på varg

Frågan har varit uppe för diskussion i Miljö- och jordbruksutskottet vid flera tillfällen under försommaren, men något beslut har ännu inte fattats av utskottet.

Enligt uppgifter till Svensk Jakt vill bland andra Liberalerna och Miljöpartiet att det, innan beslut i utskottet, ska hållas en hearing i riksdagen där handplockade forskare ska få chansen att ge information om bland annat vargar och genetik.

Avslöjar: Centern vill inte halvera vargstammen

Övriga ledamöter i Miljö- och jordbruksutskottet ska då i sin tur ha föreslagit andra forskarnamn och sakkunniga som de i stället ville se i hearingen.

Det hela slutade, tillfälligt, med att beslut om utskottsinitiativ om skyddsjakt på varg samt eventuell varghearing i riksdagen skjuts upp till hösten – eller senare.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev