Eftersöksjägaren Mattias Heed har fått två bilar utsatta för skadegörelse. Men nu läggs utredningen av en anlagd brand i ena bilen ner. Foto: Boo Westlund

Utredning av bilbrand läggs ner

Polisen lägger ner förundersökningen av den anlagda branden i eftersöksjägaren Mattias Heeds bil. Enligt Nya Wermlands-Tidningen har polisen säkrat fingeravtryck och konstaterat att branden var anlagd, men väljer trots det att avsluta utredningen.

– Vi kom inte längre, säger kriminalinspektör Johanna Sachs till Nya Wermlands-Tidningen.

Svensk Jakt har tidigare berättat om Mattias Heed som under nyårshelgen avlivade en trafikskadad varg. Efter det mordhotades han och fick sin bil repad och framrutan krossad.

I början av sommaren var Mattias Heed ute på ett nytt eftersök där en varg kan ha skadats. Djuret fanns inte kvar på platsen men morgonen efter upptäckte Mattias Heed att det brunnit på två ställen i hans bil.

Skadorna var så omfattande att bilen skrotades, och hade inte lågorna slocknat av brist på syre så kunde branden spridit sig till det hus där Mattias Heed låg och sov.

Polisens utredning har visat att branden var anlagd, men där har också utredningen kört fast.

Trots att två olika fingeravtryck hittades så har inte spåren lett till någon träff. Fingeravtrycken finns inte i polisens register.

Några vittnen till händelsen finns heller inte och utredningen läggs därför ner, men kan tas upp igen om nya bevis kan leda undersökningen vidare.

Mattias Heed vill inte kommentera nerläggningen av förundersökningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev