Skyddsjakten på varg utökas i Jönköpings län. Detta efter upprepade vargangrepp på får. Foto: Jan Henricson

Utökad skyddsjakt på sydlig varg

Länsstyrelsen i Jönköpings län har beslutat att utöka skyddsjaktsområdet efter varg. Dessutom förlängs den pågående skyddsjakten.

Det var den 22 augusti som myndigheten fattade ett muntligt beslut om att jaktområdet för den pågående skyddsjakten efter varg även ska omfatta del av Vaggeryds kommun, väster om E4:an.
Skyddsjakten får endast utföras av personer utsedda av jaktledaren. Länsstyrelsen har samtidigt fattat ett muntligt beslut om en förlängning av skyddsjakten som gäller till och med den 31 augusti. Villkoren för jakten är samma som för nu gällande beslut.

Smålandsvarg fortsätter gäcka skyddsjägare

Beslutet om en utvidgning av skyddsjaktsområdet samt förlängningen av skyddsjakten sker efter ytterligare vargangrepp som skedde natten till lördagen den 22 augusti. Angreppet inträffade cirka en mil väster om Skillingaryd där två lamm dödades och ytterligare fem skadades.

Vargar överallt i Smålandslän

Länsstyrelsen uppmanar djurägare i området att om möjligt utföra sin tillsyn av tamdjuren direkt på morgonen så att eventuella fler angrepp kan upptäckas så snart som möjligt. En tidig kontakt med länsstyrelsen om förmodade angrepp kan underlätta skyddsjakten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev