Utesluts ur vänsterpartiet efter hatmejl

Per Mattsson (V), ledamot i kommunfullmäktige i Heby skrev ett hatmejl till en meningsmotståndare i vargfrågan. 
Nu utesluts han ur partiet, skriver Sala Allehanda på sin sajt.

I dag avslöjar Sala Allehanda att vänsterpolitikern Per Mattsson utesluts ur partiet efter att ha skickat ett mejl till en meningsmotståndare.
”Om du ville vara så vänlig att gå och dränka dig i strömmen din satans pissråtta, så skulle det bli en win win i din omgivning. 🙂 En klockren idiot mindre, en landsbygdshatare mindre en skrönespridare mindre, en humörsänkare mindre. Listan över vinster genom din död kan göras längre, så snälla, gå och dränk dig, lägg dig på T-banespåret eller whatever. Det viktigaste är att vi blir av med dig!!! ;)”

Rovdjursföreningen
Enligt Sala Allehanda är Per Mattsson engagerad i rovdjursfrågan och positiv till vargjakt.
För någon vecka sedan diskuterades vargfrågan på Svenska Rovdjursföreningens Facebooksida och där uppstod en ordväxling med en person som enligt Per Mattsson kallade honom och andra jägare för mördare och empatilösa idioter. Det fick Per Mattsson att bli arg och skriva ett mejl på Facebook till sin meningsmotståndare, skriver Sala Allehanda.

Backar inte
Mattsson försvarar sitt agerande med att han uttryckte sig som privatperson och inte som politiker, men det argumentet köper inte Lars Thor som är distriktsordförande för Vänsterpartiet i Uppsala län. Han säger till Sala Allehanda att partiet kontaktat Per Mattsson som dock vägrat be om ursäkt och ta tillbaka det han sagt.
– Vi bad honom lämna sina politiska uppdrag och Vänsterpartiet. Vi har ett uteslutningsärende på gång som partistyrelsen kommer att fatta beslut om, säger Lars Thor till Sala Allehanda.
– Jag har varit på väg bort från partiet en längre tid. De har svikit landsbygden i rovdjursfrågan, säger Per Mattsson, som menar att Vänsterpartiet agerar på en privatsak. 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev