Publicerad 16 januari 2019 - 07:12

Foto: Sara Arnason

Två finalister i Årets Viltkock

Den 2 februari avgörs det på Eriksberg i Blekinge vem som blir Årets Viltkock.

De två finalisterna Emil Lindfors från restaurang Bryggargatan i Skellefteå och Björn Olfenius från Färna Herrgård kommer i finalen först att tillaga sina vildsvinsrätter.

Dessa serveras för juryn vid lunchtid. Direkt därefter påbörjar de tävlande sina rätter som ska komponeras av ingredienser från en råvarukorg. De ska tillaga 20 portioner vardera, som serveras i restaurangen på kvällen.

Därefter sammanträder juryn, som leds av Gert Klötzke. Prisutdelningen sker samma kväll.

Bakom priset Årets Viltkock står Viltmatakademin, som tillsammans med Eriksberg och Svenska Jägareförbundet vill höja intresset och kunskapen om viltkött.

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram