Hård skare eller ingen snö alls. Lojakten i mars 2019 är en utmaning för jägarna. Foto: Olle Olsson

Trög start på lodjursjakten

Svåra spårningsförhållanden har präglat lodjursjakten, som ändå varit lyckad i flera län. I Västmanland är jakten avlyst efter två skjutna lodjur.

En omfattande nederbördsområde som i delar av landet gav snö natten till söndag underlättade jakten. På SVA:s hemsida sammanfattas alla inrapporterade skjutna lodjur, och av en licens på 67 djur är 20 fällda.

Jakten i Västmanland avlystes efter att 2 lodjur skjutits i Köpings kommun.

I jämtlands län har 7 av 15 djurs fällts under veckoslutet. I Värmland är 4 av 9 djur skjutna och jakten avlyst i det norra jaktområdet, där en dubblé på lördagsförmiddagen fyllde licensen.

 

Jakten fortsätter

I Västra Götaland har 4 av 7 lodjur skjutits, och där är jakten avslutad i Sjuhärad och Skaraborg. Lodjursjakten i Västra Götaland fortsätter i det jaktområde som ligger i Dalsland, där tre lodjur får fällas.

En hane på 20 kilo fälldes i Norrtälje, Stockholms län, på söndagen. I Västerbotten och Västernorrland har jakten gått trögt, men ett djur i vardera länet har skjutits under helgen.

 

Barmark försvårar

Barmark i Kalmar och Jönköpings län har gjort det näst intill omöjligt att jaga, och där finns fortfarande 3 respektive 2 lodjur kvar på licensen.

Här finns en länk till SVA:s sammanställning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev