Publicerad 31 oktober 2018 - 14:49

Krögare som serverar vilt till sina gäster har chansen att prisas av Svenska Viltmatakademien och Jägareförbundet.

Krögare som serverar vilt till sina gäster har chansen att prisas av Svenska Viltmatakademien och Jägareförbundet. Foto: Lena Runer

Tre kan bli årets viltmatrestaurang

Tre restauranger återstår av de nominerade till utmärkelsen Årets viltmatrestaurang som koras på mässan Stockholm Food & Wine i början av november.

Du läser nu en öppen artikel på Svenskjakt.se
Bli medlem med tidning

De tre finalisterna är Lux Dag för Dag i Stockholm, Gammelgården i Sälen samt Färna Herrgård i Västmanland.

Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra restauranger och krögare som har viltkött som en viktig råvara i sin matlagning.

Den restaurang i Sverige som på bästa sätt använder viltkött för sin utveckling och sin lönsamhet får priset, skriver Svenska Jägareförbundet på sin hemsida.

Vinnaren presenteras på Stockholm Food & Wine på Stockholmsmässan i Älvsjö den 11 november.

Bakom priset står Svenska Viltmatakademien tillsammans med Svenska Jägareförbundet.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram

Heta ämnen på Svenskjakt.se