I ett och ett halvt år pågick verksamheten i hägnet utan giltigt tillstånd. Arkivbild: Görgen Persson

Tränade och testade vildsvinshundar utan tillstånd: Får nytt förtroende

Premium

En hägnägare i Uppsala län glömde att förnya sitt tillstånd för att träna och testa hundar på vildsvin. Trots det ger länsstyrelsen honom nu förnyat tillstånd.

Hägnägarens tidigare tillstånd att träna hund på vildsvin gick ut 31 december 2018. Efter förnyad ansökan, där han uppgett att han glömt att det gamla tillståndet löpt ut, får han nu lov att träna hundar under den tid på året då hundar inte får användas i samband med jakt eller jaktträning på vildsvin.

Detta trots att länsstyrelsen konstaterar att anläggningen ”drivits utan giltiga tillstånd, haft bristfällig dokumentering och rapportering”. Detta kommer att utvärderas i förhållande till hur det ska påverka framtida beslut.

 

Två perioder

Det nya tillståndet gavs av länsstyrelsen i slutet av maj i år och gäller 26 maj–31 juli 2020 och 1 februari–31 mars 2021.

”För att underlätta för sökanden att hålla ordning på giltighetstiderna ges tillstånd endast för en kortare tid”, skriver länsstyrelsens handläggare Lars Plahn i beslutstexten.

 

Måste redovisa

Efter respektive period måste hägnägaren redovisa omfattningen på verksamheten till länsstyrelsen, som har tagit del av en rapport från tidigare period. Tillståndet är också förenat med en rad andra villkor.

Dessutom kan länsstyrelsen komma att återkalla tillståndet om verksamheten ”inte bedrivs i enlighet med ovanstående villkor eller om något oförutsett framkommer som inte kunnat förutses vid tiden för beslut”.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev