söndag 24 september

Torbjörn Larsson, till vänster, samt Bo Sköld.

Torbjörn Larsson, till vänster, samt Bo Sköld.

Torbjörn Larsson vald till ordförande för Europas jägare

Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson har valts till ordförande för den Europeiska jägarorganisationen FACE. Beslutet fattades i Bryssel under FACE möte med sina medlemsländers nationella jaktorganisationer.

– Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag tar på mig detta uppdrag. FACE, behöver utvecklas och ta ännu större plats. Jag har många tankar om hur detta ska ske. För när vi enar de europeiska jägarorganisationerna och går åt samma håll blir vi riktigt starka i Bryssel, säger Torbjörn Larsson till Jägareförbundet.se.
– För mig är det självklart att viltförvaltningsbeslut ska fattas så nära de människor som berörs som möjligt. Och jag är övertygad om att Svenska Jägareförbundets position kommer stärkas av att vi nu också ska leda de europeiska jägarna, fortsätter Torbjörn Larsson.

 

Höras tydligare

Jägareförbundet skriver i ett pressmeddelande att det svenska perspektivet med rovdjursproblematiken, skarvarna, sälarna och vapenfrågorna är några exempel där medlemmarna i Svenska Jägareförbundet nu kan vara säkra på att förbundets – och Nordens – ståndpunkter kommer att höras tydligare.

– Våra medlemmar får nu en starkare röst i maktens centrum. Detta ger mervärde till medlemskapet och gör att vi på ett ännu tydligare sätt säkerställer att de frågor som medlemmarna vill att vi driver faktiskt hörs ända ner i Bryssel, säger förbundets generalsekreterare Bo Sköld.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev