Philip Forslars, fick ledigt från skolan och fällde en fin älgtjur under älgjakten i Dalarna i förra veckan. Foto: Privat

Tog ledigt från skolan – fällde älgtjur

Philip Forslars, 15 år, och bosatt i Gävle, fick ledigt från skolan för att jaga älg tillsammans med pappa Daniel.
Och tur var väl det. I pass kom en fin elvataggare som Philip fällde, hans första älg.

Philip Forslars tog jägarexamen så sent som i somras. Han har dock följt med sin pappa på älgjakt sedan han var fem år gammal.
– Intresset för älgjakten har hållit i sig genom åren, konstaterar Daniel Forslars.
Numera kan Philip uppsiktsjaga.
För en dryg vecka sedan satt Philip på pass med pappa Daniel i skogarna som tillhör Västra Ofors viltvårdsområde som ligger mellan Malung och Lima i Dalarna.

 

Älgtjuren vände tillbaka

Hundarna hade fått tag på en älgtjur som dock gick ut ur området.
– Men vi hade lite tur, för efter en halvtimme vände det tillbaka och en av hundarna kom med älgtjuren som sprang in i området på nästan samma ställe som där den hade gått ut, berättar Daniel.
– Jag såg den springa längs efter skogskanten, men det var för långt bort, men sen kom den ut på en myr. Jag väntade till dess jag fick rätt läge och kunde skjuta. Älgtjuren gick sakta och första skottet tog för långt fram, eftersom jag hade för stor framförhållning, berättar Philip.
Men sedan träffade han och älgtjuren föll till marken.

15-årige Philip Forslars tog jägarexamen i somras. I förra veckan fällde han sin första älg under uppsiktsjakt tillsammans med sin pappa. Foto: Privat

Mycket adrenalin

– Jag var lite skakis när älgen kom. Men sen när jag skulle skjuta så var jag ganska lugn. Det är klart att det var mycket adrenalin, men det gick ju bra och det var en skön känsla efteråt, när tjuren låg där, berättar Philip som numera är en inbiten älgjägare.
– Intresset har ökat och det är både spännande och kul att jaga älg, säger han och berättar att det blir mer älgjakt till helgen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Samtidigt på JaktPlay