Foto: Kjell-Erik Moseid

Teknisk flopp när ripjägare köpte jakt: Bokade jakter avbokas

Tekniska problem med bokningen av småviltsjakt på renbetesfjäll i Jämtlands län ledde under söndagen till överbokningar. Nu förlorar en del jägare som bokat jakt sina jaktkort.

Länsstyrelsen i Jämtlands län skriver i ett pressmeddelande att sajten NatureIT drabbades av tekniska problem under söndagen då försäljningen av dygnskorten öppnade. Problemet ledde till överbokningar av vissa kvoterade områden där man bara får vara ett begränsat antal personer.

Detta innebär att de personer som bokat jakten sist kommer att bli kontaktade av länsstyrelsen och få sina bokningar avbokade eller återbetalda, beroende på vilket jakttillstånd man har.

Lottningen försvann

Notabelt är att lottningssystemet för att köpa jaktkort på renbetesfjäll i Jämtlands län togs bort inför årets jakt. Anledningen var, enligt ett tidigare pressmeddelande från Länsstyrelsen Jämtland, att leverantören av NatureIT uppgett att säljsystemet skulle klara försäljningstrycket även när lottningssystemet upphörde.

”Långsiktig lösning”

Så var alltså inte fallet. Nu bedömer NatureIT istället att problemen kommer att minska framgent då köptrycket minskar, men ”de ska även arbeta med att hitta en långsiktig lösning på problemet med överbokningar”, enligt länsstyrelsens pressmeddelande.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev