Ulrika Karlsson-Arne har siktet inställt på att vinna även Ultimate Extreme Huntress i vinter. Foto: Privat

Tävling vill lyfta kvinnliga jägare

Förra året vann den svenska jägaren Ulrika Karlsson-Arne den internationella tävlingen Extreme Huntress i USA. En tävling som vill lyfta och uppmärksamma kvinnliga jägare, hitta förebilder och öka viltvård och samspel i naturen.

Ulrika vann mycket tack vare sitt engagemang för den jaktkultur och jakthistoria vi har i Sverige och Norden, det sätt vi jagar på och det tankesätt vi har kring att vårda viltstammar och bevara jakten för framtida generationer. Hon ser sig inte som extrem, utan kallar sig själv en vanlig vardagsjägare som älskar att vistas ute i skog och mark, hon jagar främst för att få tillaga gott viltkött.

 

Fortsättning

I år anordnas en fortsättning på tävlingen Extreme Huntress – Ultimate Extreme Huntress. Fyra finalister av de tio vinnarna från tio år tillbaka har under sommaren tävlat i skytte, jakt och kunskap. Ulrika har varit på plats både i Texas och Zimbabwe för de olika delmomenten.

– Det var mycket därför jag ställde upp i en fortsättning, att få möjligheten att se Zimbabwe, att besöka skolor, landsbygd och förstå hur folket lever. Såklart även att få chansen att jaga buffel, något jag aldrig skulle kunna göra annars, säger Ulrika Karlsson-Arne.

 

TV-serie

Det spelades in en tv-serie runt tävlingen och episoderna finns att se på www.extremehuntress.com

Det som återstår nu är en online-röstning där alla kan vara med och påverka utgången. Sedan läggs de olika poängen ihop (10 procent online-röstning, 30 procent skytte/kunskap och 60 procent jakt). En vinnare utses i Dallas 11 januari nästa år. Ulrika kommer finnas på plats där:

Ulrika Karlsson-Arne. Foto: Privat

– I mitt hjärta har jag på sätt och vis redan vunnit då jag får hålla på med det jag älskar. Att inspirera och promota jägare. Kan jag genom min medverkan i denna tävling få fler att få upp ögonen för hur härlig livsstil det är att jaga genom skytte, tillvaratagning, viltvård och föra ett arv vidare, då har jag lyckats bra. Men om jag ändå är på plats i USA kan jag lika gärna försvara de svenska färgerna och vinna tävlingen också, säger Ulrika.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev