Ulrika Karlsson-Arne är hemmahörande i Fjugesta, sydväst om Örebro. Hon är enda svenska deltagaren i årets semifinal i Extreme Huntress. Foto: Privat

Ulrika – en extrem jägarinna

I konkurrens med 19 andra kvinnor är svenskan Ulrika Karlsson-Arne, 45 år, uttagen i semifinalen till Extreme Huntress 2019.

De flesta tävlande i Extreme Huntress är från USA, men Ulrika Karlsson-Arne har som enda svenska även sällskap av en isländska och en slovakiska.

Tävlingen är inne på sitt tionde år. Senast en svenska var med var för fyra år sedan och titeln Extreme Huntress 2015 gick till Erika Bergmark.

 

Rösta

Ulrika Karlsson-Arne. Foto: Privat

Man kan nu följa och rösta på Ulrika Karlsson-Arne, eller någon av de andra deltagarna. Omröstningen pågår månaden ut.

– Jag har lett omröstningen ända från starten men det betyder inte att jag är garanterad en plats om jag vinner den. I juni sätter sig domarna och granskar de sökande, bedömer brev, filmer med mera, säger Ulrika.

 

Gott hopp

Hon har gott hopp om att komma med bland de fyra som i slutet av juli–början av augusti får åka till Texas, USA, och delta i själva tävlingen.

– Det är mitt mål, att komma med dit och få visa vad den svenska jakten och viltvården står för. Jag är inte världens bästa jägare, men ser mig som en medveten jägare som värnar om svensk jakttradition, naturen och viltet, säger Ulrika Karlsson-Arne.

 

Ha koll

Hon tycker det är viktigt att ha koll – jakt är inte bara att gå ut och skjuta ett djur. Och inte heller att alltid gå in för att skjuta det största djuret.
– Jag vill föra ut vad jakt handlar om och få ut barn i naturen som annars bara sitter bakom en skärm, säger Ulrika, som själv är tvåbarnsmamma.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev